piątka za 'pomysłowość' dla Taty;)
Sra pleśniowego? Tak? Amerykańskie gówno...Woooooooooooooooooooooon!Edytowany: 2013:02:06 22:18:30
Użytkownik dostał ostrzeżenie za tą wypowiedź: 2013-02-08 21:22:34 [Powód:Komentarz poniżej poziomu]
pare lat...................? fuj
............./´¯/)...........(\¯`\...........
............/....//.............\\....\...........
.........../....//................\\....\..........
...../´¯/..../´¯\.........../¯`\....\¯`\......
.././.../..../..../.|_......_|.\....\....\...\.\
(.(....(....(..../.)..)..(..(.\....)....)....).)
.\................\/.../....\...\/................/
..\................. /........\................../
....\..............(............)............../
......\.............\.........../...............
Użytkownik dostał ostrzeżenie za tą wypowiedź: 2013-02-09 09:24:20 [Powód:Komentarz bez związku z wpisem, którego dotyczy]
lililjanek z kornelkiem poddają się procesowi starzenia, aby wyłudzać od państwa rentę.
Wszystkie nowe potrawy powstają metodą prób i błędów ze wskazaniem na to drugie;)
Ku*wa, najpierw zobaczyłem źródło, potem zacząłem czytać i od razu wiedziałem, że będzie jakieś zakończenie, na które jedyną słuszną reakcją byłoby "DAFAQ?!".
To są coraz gorsze idiotyzmy...
Kurde, nie podoba się to nie czytajcie. Co za cholerna różnica czy amerykańskie, chińskie czy suahilskie? -.-
W większości amerykańskich stanów "europejski wynalazek"jakim jest dla nich ser pleśniowy jest niedopuszczony do obrotu. Tatuś chciał zaszaleć w stylu starego kontynentu :D
@Insomniaa, nawet gimnazjum postarało by się o lepszy dowcip.
Bez komentarza.
Czy Ci ludzie tam nie myślą..?
brawo dla taty jeszcze większe dla mamy
Najpierw myślę co to jest, potem patrzę na źródło i już wiem.
Ameryka - kraj idiotów...
Gratulacje pomysłowości tatusia. Chciał pleśniowy i pleśń miał tylko, że inną.
Przepis na camembert
Składniki:
-mleko 2l ( ja użyłem takiego z mlekomatu)
-kultury iota ca1 i ca2
-kultury sigma 75
-podpuszczka (ja użyłem w proszku 1g na 10l mleka)
-1 łyżeczka soli
-Cacl2
Przygotowanie: Podgrzewamy mleko do 31 stopni. Dodajemy kultury rozwodnione w 1/3 filiżanki wody i CaCl2. Mieszamy i zostawiamy na 1,5 h w ciepłym miejscu. Następnie dodajemy podpuszczki i szybko mieszamy i uspokajamy. Teraz czekamy, aż mleko się zetnie. Kroimy skrzep na kostki 1/1/1. Dodajemy soli, mieszamy i zostawiamy na 20 min. Podgrzewamy do 40 stopni. Wyciągamy skrzep na chustę i 0,5 h odsączamy, potem prasujemy ciężarem 0,5 kg (w chuście, w formie co godzinę obracamy) przez 2h. Następnie dojrzewania piwnica 10- 12 stopni lub lodówka 10 stopni wilgotność ok. 80-90% przez miesiąc do 1,5 zależnie od masy naszego sera, można psikać kulturą sigma (rozpuszczoną w wodzie) raz na jakiś czas.
Przepis na camembert wersja skrócona:
Iść do sklepu i kupić camembert.
......że coooooo? xD
heh , pomysłowość rodziców 5+ c:
Najczęściej komentowane teksty | |
---|---|
Ostatnie 7 dni | |
Ostatnie 30 dni | |
Ogólnie |
inzynierek2288 [YAFUD.pl] | 06 Lutego, 2013 22:31
lililjanek z kornelkiem poddają się procesowi starzenia, aby wyłudzać od państwa rentę.
Niekumaty [YAFUD.pl] | 06 Lutego, 2013 22:32
Wszystkie nowe potrawy powstają metodą prób i błędów ze wskazaniem na to drugie;)