Całkiem możliwe, że te reakcje uczuleniowe występują po połączeniu jakichś dwóch lub więcej produktów, albo nawet składników danych produktów.
Znam ten przypadek. Masz uczulenie na materiał opakowań w którym przygotowujesz albo przechowujesz jedzenie. Albo w lodówce mieszkają jakieś szczepy bakterii powodujących alergię.
I w ten sposób zawsze trafia na inny produkt.
A ja mam taka radę: odrobacz się, moja córka tez była na wszystko "uczulona". Po odrobaczeniu je wszystko.
Prawdopodobnie to alergia krzyżowa. Nie ma śladu przy wystąpieniu jednego alergenu ale ujawnia się przy połączeniu dwóch lub więcej. Np. Samo pylenie brzozy albo zjedzenie pomidora nie uczula, ale w okresie kiedy pyli brzoza a Ty zjesz pomidora to możesz mieć silne reakcje alergiczne.
Nie jestem lekarzem, ale znajoma tak ma. Lekarz też nie potrafił zdiagnozować, ale naprowadził jak tego szukać.
Jeśli to objawia się rozwolnieniem i wymiotami to polecam przebadać się w kierunku Leśniowskiego-Cronha
Jasne, lecz sie na alergie, ktorej nie masz.
Prawdopodobnie masz nerwice, moze wegetatywna. Symptomy chorobowe wygladaja na objawy psychosomatyczne nerwicy.
Jak uspokoisz sie, skupisz na swoim wnetrzu, nie bedziesz sie ze soba szarpal, to nie bedzie zadnej alergii.
To od zębów.
To od łokci.
Mialam dokładnie to samo. Okazało się że mam uczulenie na plesn ktora byla w moim mieszkaniu i uszkadzala mi cały uklad pokarmowy i doszlo do tego ze dusilam sie jak ktos mleko gotował. Po wyprowadzce z wynajmowanego mieszkania wszystko minęło a tamtego osiedla omijam z daleka.
Po co komu lekarze skoro są komentarze.
Z drugiej strony jak lekarze nie potrafią pomóc to morze chociaż komentarze.
O kur***a :D morze:D?
Morze, nasze morze,
Stoi dziewczę hoże.
Nogi ma jak słupy.
Woda sięga jej do
Najczęściej komentowane teksty | |
---|---|
Ostatnie 7 dni | |
Ostatnie 30 dni | |
Ogólnie |
Lavreth [YAFUD.pl] | 09 Czerwca, 2017 12:44
Znam ten przypadek. Masz uczulenie na materiał opakowań w którym przygotowujesz albo przechowujesz jedzenie. Albo w lodówce mieszkają jakieś szczepy bakterii powodujących alergię.
I w ten sposób zawsze trafia na inny produkt.