Jak mogłaś oblać Pana Krzysztofa ze Szczecina!?
^^^Nie zrozumiałeś, to się nie kompromituj.
kur:
Problemy z wielością osobowości?
ciekawe co tam robił Krzysztof Jarzyna ze Szczecina? nie miał przypadkiem rzucić kogoś na pożarcie niedźwiedziom? :D
Mialas zitowac lancz a tu taki fail.
Co za imbecyl c Ciebie autorko. Za molo zwojów w czaszce
Zwoje to skupiska komórek nerwowych leżące poza centralnym układem nerwowym (nie, nie odpowiadają za myślenie). Nie rozumiem czemu ludzie uparcie używają określeń, których nie znają. Brzmi mądrzej?
@kujon, ludzie używają porównań, skrótów myślowych, powiedzeń, by w jak najprostszy dla odbiorcy sposób wyrazić swoje myśli i wyobrażenia, nie podpierając się opracowaniami naukowymi i encyklopedią.
Dressing był w czymś z nakrętką, czyli pewnie w butelce, ewentualnie słoiku. Serio? W której "wykwintnej restauracji"tak podają?
Dressing? Poważnie? To już nie ma polskich słów?
@ponury
Sos jest ciekły, lejący się, zwykle podawany na ciepło do mięs, dań z ryżu i makaronu, niekiedy do sałatek.
Dressing ma konsystencję gęstszą od sosu, podawany jest na zimno, bezpośrednio na potrawy, przede wszystkim sałatki.
Dip jest najbardziej gęsty i najcięższy, serwowany na zimno, zazwyczaj w osobnym naczyniu. Jadamy go nakładając łyżką bezpośrednio na potrawę lub zanurzając w nim podane dodatki (np. krakersy, krojone warzywa).
I już wiemy czym się różnią od siebie sos, dressing, dip choć ponury pytał całkiem o coś innego...
@ponury: chyba jeszcze nikt nie wymyślił polskiego odpowiednika a po angielsku brzmi to bardziej wykwintnie;)
Najczęściej komentowane teksty | |
---|---|
Ostatnie 7 dni | |
Ostatnie 30 dni | |
Ogólnie |
XxX | 89.77.177.* | 08 Października, 2014 12:03
Dressing był w czymś z nakrętką, czyli pewnie w butelce, ewentualnie słoiku. Serio? W której "wykwintnej restauracji"tak podają?