Kuzynka poczęstowała rodzinę ciasteczkami z kawałkami czekolady. Sama się nimi zajadałam i muszę przyznać, że były pyszne. Ktoś niepotrzebnie zapytał jak dokładnie je robi i wtedy dumna 8-letnia kucharka zdradziła, że kluczowy jest sposób dodawania czekolady - gryzie ją i wypluwa do masy z ciastem! YAFUD«Poprzednia wpadkaNastępna wpadka »
2
1
GallAnonim | 31.11.193.* | 28 Czerwca, 2021 15:48
Ślina zawiera amylazy, które rozkładają skrobię do innych cukrów, a po pieczeniu z bakterii i tak już nic nie zostało, więc możliwe że to rzeczywiście klucz do sukcesu.
0
2
Jenefer | 5.173.56.* | 29 Czerwca, 2021 14:53
Indianie z Ameryki Południowej pędzą do tej pory w ten sposób alkohol. Pomysł chyba nie jest taki głupi znowu...
W odpowiedzi na komenatrz #1 użytkownika GallAnonim[ Zobacz ]
0
3
WHKH | 89.64.48.* | 29 Czerwca, 2021 16:10
Czyli rodzice pozwalają 8-latce piec nie patrząc zupełnie co i jak robi (bo przecież zwróciliby uwagę, że są inne sposoby pokruszenia czekolady). Albo fejk, albo skrajna nieodpowiedzialność.
Obserwujesz komentarze do tego wpisu.
Nie chcesz, aby coś ci umknęło?
Dostaniesz wtedy powiadomienie jeśli pojawi się nowy komentarz do tego wpisu.
GallAnonim | 31.11.193.* | 28 Czerwca, 2021 15:48
Ślina zawiera amylazy, które rozkładają skrobię do innych cukrów, a po pieczeniu z bakterii i tak już nic nie zostało, więc możliwe że to rzeczywiście klucz do sukcesu.
Jenefer | 5.173.56.* | 29 Czerwca, 2021 14:53
Indianie z Ameryki Południowej pędzą do tej pory w ten sposób alkohol. Pomysł chyba nie jest taki głupi znowu...
WHKH | 89.64.48.* | 29 Czerwca, 2021 16:10
Czyli rodzice pozwalają 8-latce piec nie patrząc zupełnie co i jak robi (bo przecież zwróciliby uwagę, że są inne sposoby pokruszenia czekolady). Albo fejk, albo skrajna nieodpowiedzialność.